Slivovice – lék i laskomina
Možná si myslíte, že slivovice je dobrota sama o sobě, jenže s trochou fantazie Vám Vaše chuťové buňky mohou přinést dosud nepoznané zážitky díky exotickým i tradičním způsobům využití slivovice v teplé a studené kuchyni.
Protichřipkový elixír
To, že je slivovice lék, tvrdí mnozí zarytí příznivci tohoto destilátu s mírnou nadsázkou již léta. Hodláte-li se přidat k jejich skupině, nemusíte jen fádně pít panáka švestkové pálenky denně, můžete si vyrobit i protichřipkový elixír.
Pokud Vás po ránu zabolí v krku, stačí smíchat 50 decilitrů slivovice se stejným množstvím citrónové šťávy a 40 decilitry medu. Směs na mírném ohni zahřejte a důkladně promíchejte. Dle potřeby vypijte, za předpokladu že se záhy nechystáte usednout za volant.
Ledová i horká slivovice
Prohlédněte si recepty:
Malinová Slivovice
Slivovice Fix
Slivovice Lady
Medvědí mléko
Jahodový sen
Ořechový likér
Rychlá pomoc i večeře